Connect with us

DAKWAH DAN ISLAM

MasyaAllah..Ini Kata Remaja Iban Selepas Dipilih Allah Memeluk Islam

Published

on

Bagi kebanyakan mu4laf, memeluk agama Islam, walaupun indah, mereka selalunya akan mendapat tent4ngan yang hebat daripada kalangan keluarga lebih-lebih lagi dari kedua-dua orang tua.

Bahkan kebanyakan mu4laf akan dipandang hin4 dan dib3nci oleh ahli keluarga berikutan keputusan untuk meninggalkan agama asalnya.

Dalam hati berkata Ya Allah saya ingin bukakan mata kat ayah dan mak tempat ini lah selama kita tak suka tempat ni jalan menuju ke jalan Allah dan melindungi kita di akhirat adalah agama islam pic.twitter.com/ZJBbskuRgE

— MUHAMMAD NUR IMRAN BIN ABDULLAH?♥️ (@muhdnurimran96) January 13, 2020

Baru-baru ini, perkongsian seorang remaja lelaki berbangsa Iban mengenai kisahnya yang mem3luk Islam telah menarik perhatian ramai terutamanya di laman media sosial.

Setelah mendapat hidayah, lelaki bernama Ambros Jos Anak Shylevester Lingchai atau nama Islamnya Muhammad Nur Imran Abdullah mem3luk Islam pada 15 Januari yang lalu.

Ni wajah saya Alhamdullilah esok nak pergi JAIS dan ,saya ada nama baru ya saudara2 ku semua saya ,nama baru saya Muhammad Nur Imran ♥️

saya nak berdoa banyak2 kepada yang support saya takda korang saya terus berada ditempat yg sama, yang kurang dari saya ajarilah saya ? pic.twitter.com/8gDOGMXboe

— MUHAMMAD NUR IMRAN BIN ABDULLAH?♥️ (@muhdnurimran96) January 14, 2020

Ni wajah saya. Alhamdullilah, esok nak pergi JAIS dan saya ada nama baru ya saudara-saudaraku semua,

“Nama baru saya ialah Muhammad Nur Imran. Saya nak berdoa banyak2 kepada yang support saya,

“Takda korang, saya terus berada di tempat yang sama. Yang kurang dari saya ajarilah saya,” katanya.

Menurut pemuda berusia 24 tahun itu, dia akan ke Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) hari ini bagi mendaftarkan nama baharunya.

Masih Mer4ngkak Belajar Mengaji

Assalamualaikum dan Alhamdullilah untuk rezeki pagi ni dapat ilmu lagi selepas solat tadi dalam masa nak keluar ustaz panggil Imran meh sini jap ustaz bagi buku ngaji dan buku panduan solat Ya Allah terima kasih sangat dalam tu dah translate semua ? pic.twitter.com/2UJJnT2hpU

— MUHAMMAD NUR IMRAN BIN ABDULLAH?♥️ (@muhdnurimran96) January 15, 2020

Alhamdullilah Allah pertemukan kami di Surau Al-Hidayah Saya peluk semua semua orang2 syurga .saya dapat rasa begitu tenang surau ,nangis sebab kegembiraan tu terima kasih akak @Almelx dan abang ikhlas membantu permudahkan urusan saya?I LOVE YOU ALL♥️♥️ pic.twitter.com/TN1sv0t4na

— MUHAMMAD NUR IMRAN BIN ABDULLAH?♥️ (@muhdnurimran96) January 14, 2020

Menerusi posting berkenaan, dia meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada yang sudi menyokong kerana baginya, dia tidak akan sampai ke tahap itu tanpa ada sokongan mereka.

Tweet tersebut menerima pelbagai reaksi netizen yang kebanyakannya memberi kata-kata nasihat dan berharap agar pemuda berkenaan terus beristiqamah.

Alhamdulillah bertambah seorang lagi umat Islam. Moga Muhammad Nur Imran terus istiqomah dan menjadi muslim yang berjaya didunia dan akh1rat.

Sumber: majalahsinar.com

Dah baca jangan lupa sedekah like dan share
Semoga bermanfaat dan selamat beramal
Jangan lupa juga follow kami di page E-Akhbar dan group Ceramah Apa Hari Ini. Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!