Connect with us

DAKWAH DAN ISLAM

ALLAH sedang “M4RAH” kepada kita melalui 2 TANDA ini, Pertamanya KENDERAAN keduanya ISTERI

Published

on

ALLAH sedang “M4RAH” kepada kita melalui 2 TANDA ini, Pertamanya KENDERAAN keduanya ISTERI..Hidup tidak terlepas dari ujian Allah taala. Semua orang pasti akan diuji oleh Allah. Bezanya ujian itu tidak sama dengan orang lain. Namun, ini semua merupakan tanda untuk memperbaiki diri kita dan kemudian meningkatkan keimanan kita kepada Sang Khalik. Namun bagaimana untuk mengetahui apa tanda Allah sedang m4rah kepada kita hambaNya?

Dari satu perkongsian dari Tuan Guru Sheikh Zaini Ahmad, pendakwah ini berkongsi kisah dipernah diceritakan oleh seorang wali Allah yang boleh menjadi pedoman buat suami isteri berkenaan tanda Allah “sedang m4rah” (menegur atas d0sa yang kita lakukan).

Seorang Wali Allah pernah berkata, jika aku ingin tahu sekiranya ada kes4lahanku pada Allah, aku akan perhatikan 2 tanda ini – KENDERAAN dan ISTERIKU.

Kenderaan yang diguna sering r0sak dan mer4gam. Banyak ker0sakan yang datang darinya berbanding memudahkan urusan seharian.

Isteri pula bvruk akhlaknya, suka memb4ntah malah perilakunya sangat meny4kitkan hati.

Kata Ulamak, kenderaan kita sepatutnya mendatangkan kebaikan dalam hidup. Tapi bila jarang diguna untuk pergi masjid, pergi berjemaah maka Allah sampaikan rasa tidak redhaNya melalui cara itu.

K4renah isteri yang suka mel4wan pula adalah disebabkan kita sendiri berani l4wan perintah Allah. Lebih t3ruk lagi, anak-anak juga turut berm4salah.

Kadang-kadang kita tak nampak semua petunjuk ini melainkan Allah sampaikan melalui para Ulamak.

Ulamak pesan, bila ada perkara sebegini berlaku dalam rumahtangga kita, cepat-cepat berwuduk dan bert4ubatlah.

Kena cari balik kem4ksiatan apakah yang sedang kita buat sehingga Allah sedang memberi peringatan kepada kita sedemikian rupa.

Sumber: kashoorga.com

cikguking: semoga perkongsian kali ini memberikan kebaikan buat semua. Terlalu banyak d0sa yang kita lakukan jika nak dihitung tetapi yakinlah sebesar manapun d0sa kita sebanyak mana pun d0sa kita, Allah itu Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani…Bert4ubatlah kepada-NYA, mohonlah keampaunan atas segala d0sa yang kita lakukan samada d0sa yg sngaja kita lakukan ataupun yg kita sdri tidak sedari. Mudah-mudahan kita sempat bert4ubat sebelum sampai aj4l kita.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!