Connect with us

DAKWAH DAN ISLAM

SUBHANALLAH!!! REMAJA 14 Tahun Menjadi Imam S0LAT JEN4Z4H Arw@h Bapa Sendiri

Published

on

Seorang pemandu lori ais, Abdul Rani Abdullah, m@ut selepas kenderaan yang dinaikinya mel@nggar tembok Tol Lunas Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) dari Kubang Semang menghala ke Lunas, Kulim, beberapa ketika dulu.

M4ngsa yang mengalami keced3raan p4rah disahkan m4ut di tempat kejadian. Anak lelaki arwh, Mohd Danish, 14, mengimamkan sendiri solat jenzah ayahnya sebelum jenzah dikebumikan di Tanah Perkubvran Islam Masjid Abdullah Fahim, Kepala Batas.

Difahamkan, Mohd Danish, seorang pelajar di Sekolah Islam Tahfiz Sains Darul Mumtaz, Padang Serai dan sudah menghafaz 13 juzuk Al-Quran.

Walaupun bapanya tidak sempat untuk melihat adik Mohd Danish bergelar seorang hafiz, diharapkan dia terus bersemangat dan tabah untuk meneruskan kehidupan selepas ini. Semoga ahli keluarga Allahyarham Abdul Rani Abdullah menerima kehilangan ini dengan hati yang redha dan semoga arwh ditempatkan dalam kalangan hamba Allah yang beriman.

Sumber: Masjid Abdullah Fahim SPU via majalahharian Via lakarmedia.com

cikguking: Kelebihan menghantar anak belajar agama dapat mengimamkan bapanya sendiri walau usia baru 14 tahun. Sangat kagum dengan adik ini. Semoga arw@h bapa adik diampunkan segala dosa dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman serta dimasukkan ke dalam syurga. Buat adik dan kluarga semoga terus berada dlm pemeliharaan Allah dan dipermudahkan segala urusan. Aamiin

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!