Connect with us

LUAR NEGARA

Berjam Mengayuh Basikal Bersama Dengan M4Y4T ISTERINYA Kerana DIPUL4U Oleh Penduduk Kampung

Published

on

Kejadian s3dih yang meny@yat hati berlaku di Jaunpur, Uttar Pradesh, India. Seorang lelaki tua terpaksa mengayuh basikal selama berjam-jam sambil membawa m@yat isterinya bagi mencari tempat pembakaran m@yat.

Seperti dilaporkan oleh India Today, kejadian ini terjadi selepas isterinya meningg@l dunia akibat w@bak C0V!D-l9 dan penduduk kampung telah bertindak memul@u mereka berdua akibat ket@kutan yang melampau dengan jangk!tan w@bak ini.

Tidak cukup dengan itu, penduduk kampung terbabit juga tidak membenarkan isterinya di bak@r di kawasan kampung terbabit. Dengan alasan, penduduk kampung khuatir pemb@karan mayat pesak!t C0V!D-l9 akan menyebarkan v!rus ini di sekitar kampung.

Gambar lelaki tua yang menolak m@yat isterinya menggunakan basikal tersebar luas di media sosial dan menjadi viral. Dalam salah satu gambarnya, kelihatan dia sedang membawa m@yat isterinya sambil bermundar mandir di kawasan kampung. Manakala gambar kedua, kelihatan dia seperti sudah berputus asa dan hanya membiarkan isterinya berbaring di tengah jalan bersama-sama dengan basikal.

जौनपुर
अस्पताल में पत्नी की मौत के बाद एम्बुलेस शव अम्बरपुर गांव तक छोड़ गई लेकिन गाव वालों ने अंतिम संस्कार नही करने दिया तो बुजुर्ग साइकिल पर शव रखकर नदी किनारे अंतिम संस्कार के लिए चल पड़े हालांकि बाद में @jaunpurpolice की मदद से गांव में ही अंतिम संस्कार हुआ ।@AjayPandeyTV9pic.twitter.com/Fza3G0Q03M

— Manish kumar (@manishtv9) April 28, 2021

Difahamkan, tidak ada seorang pun warga kampung yang datang membantu usaha lelaki tua itu untuk mencari tempat pembakaran m@yat. Menurut laporan Independent, dia akhirnya dibantu oleh pihak polis bagi melakukan upacara penghormatan terakhir untuk isterinya.

Difahamkan, datuk berusia 70 tahun ini dikenali sebagai Tilakdhari. Beliau adalah penduduk kampung Amberpur, Jaunpur. Isterinya meningg@l dun!a kerana C0V!D-19 di sebuah hospital kerajaan. Pihak hospital sendiri telah menghantar m@yat isterinya ke rumah dengan menggunakan ambulans, tetapi penduduk kampung tidak membenarkan pembak@ran mayat di kawasan itu.

Kerana itu, Tilakdhari memutuskan untuk membawa jen@zah isterinya ke sungai Sai yang terletak berhampiran kawasannya. Tetapi dalam perjalanan, Tilakdhari tidak dapat mengawal basikalnya dan kemudian j@tuh ke tanah bersama dengan jen@zah isterinya.

Dia duduk di tepi jalan berjam-jam sambil termenung melihat m@yat isteri dan basikalnya yang berada di tengah jalan. Selepas beberapa jam, seorang pegawai polis datang menghulurkan bantuan dan melakukan r!tual terakhir untuk isterinya.

sumber: thevocket via kalamindah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!