Connect with us

TERKINI

IBU KEPADA PASANGAN PENYANYI POPULAR telah kembali menghadap MAHA PENCIPTA

Published

on

Kuala Lumpur: Ibu kepada penyanyi Syamel, Wan Faaizah Karim, 55, men!nggal dunia di sebuah pusat perubatan swasta, di sini pada jam 10.09 malam tadi.

Selepas hampir dua bulan menerima rawatan di hospital akibat kekurangan oksigen dalam badan, Syamel red@ dengan berita pemerg!an ibunya.

“Allah lebih menyayangi umi. Umi saya, Wan Faaizah Karim telah kembali menghadap pencipta-Nya pada jam 10.09 malam tadi.

“Doakan urusan umi saya dipermudahkan. Terima kasih kerana mendoakan umi saya selama ini,” katanya.

Menurut Syamel, dia juga memohon keampunan daripada Allah dan berharap ibunya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

“Ya Allah, ampunkanlah d0sa umi ku. Kau perlihatkanlah syurga buat umi. Kau jadikanlah kvburnya seperti taman syurga. Kau terimalah segala amal baiknya di dunia ini untuk dijadikan teman di alam sana.

“Kau terangilah cahaya di dalam kvburnya, sesungguhnya umi ku pergi meningg@lkan seribu satu ajaran padaku yang akan aku amalkan hingga akhir h@yat,” katanya.

Terdahulu Syamel mengaku bimbang dengan keadaan kesihatan ibunya apabila terpaksa ditidurkan akibat kekurangan oksigen di dalam badan.

Dalam masa sama, Syamel menaf!kan ibunya dijangkiti C0v!d-19 dan tidak pernah mengalami masalah kesihatan yang serius dan ini pertama kali dia dimasukkan ke wad sepanjang kehidupannya.

Sumber: hmetro.com.my

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!