Connect with us

DAKWAH DAN ISLAM

ABAH ADALAH CONTOH TAULADAN YANG BAIK, USTAZ K0NGSI PM-8 TEKUN BELAJAR AL-QURAN

Published

on

Terima kasih 4bah!! telah menjadi contoh teladan kepada kami. Menjadi pemimpin kepada kami.

Kaca mata rakyat sering melihat seseorang yang bergelar pemimpin lebih-lebih lagi jika berstatus nombor satu pastinya sibuk dengan urusan negara, mana mungkin ‘ambil kisah’ cerita-cerita rakyat biasa di media sosial atau mengusik mereka.

Namun, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin membuktikan walaupun sibuk merencana pelbagai perancangan sepanjang 100 hari pentadbirannya ditambah pula negara berdepan penularan pand3mik C0V1D-19, sifat kebapaan beliau terserlah sehingga diberi jolokan ‘Abah’ kerana mengambil tahu bermacam-macam hal rakyat yang dikongsikan di media sosial dan boleh dijadikan ikon kepada masyarakat malaysia.

Ustaz Syobah Abdullah berkongsi beberapa video di laman FB Syobah Abdullah Original yang mem4parkan abah kesayangan rakyat malaysia iaitu PM-8 kita, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sedang tekun belajar al-quran.

Walaupun abah kita sibvk memberi tumpuan kepada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah ke-16 baru-baru ini. Beliau tetap meluangkan masa untuk menghadiri kelas pengajian al-quran. Alhamdulilah.

Video Pm-8 Fokus Belajar Membaca Al Quran.

Rata-rata netizen berpandangan positif kepada abah kita. Dan di fahamkan surah yang dialunkan oleh Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ialah surah Al Waqiah.

Antara komen positif netizen alam maya :

Ternyata sikap bersahaja, sempo! dan ‘usik’ dan sifat ke-bapa-an yang di tonjolkan pm ke8 boleh dicontoh kepada warganet telah berjaya meletakkan Muhyiddin di hati rakyat. Terima kasih Abah.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Sumber: caramohon

cikguking tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di cikguking.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!