Connect with us

TAULADAN

Walaupun Dah Bertahun-tahun Berlalu,Perubahan Mizz Nina Masih Jadi Tauladan

Published

on

ama RnB Mizz Nina mungkin tak menjadi revutan bibir netizen di Media.Namun,perubahan beliau turut mengejutkan ramai netizen kini.

Nama RnB Mizz Nina mungkin tak menjadi re butan bibir netizen di Media.Namun,perubahan beliau turut menge jutkan ramai netizen kini.Tetapi itu tidak membuatkan Mizz Nina, atau nama sebenarnya Shazrina Azman, isteri kepada penyanyi Noh Salleh cuba untuk membuat sesuatu perkara di luar jang kaan bagi mendapatkan perhatian.

Lebih menarik lagi, perubahan tersebut dilakukan oleh Mizz Nina bersama-sama dengan Noh dan perkara itu membuatkan kehi dupan mereka berdua lebih bahagia.

Ramai warga net turut bersetuju bahawa Mizz Nina tidak pernah melakukan apa-apa kontr 0versi bagi menunjukkan kepada semua orang tentang perubahan dirinya, malah beliau lebih kepada mengajak orang ramai membuat perubahan.

“Masa dia belum “berhijrah” pun attitude wise, dia memang okay. Tak pernah dengar dia ada contro versy bergadvh dengan celeb lain atau membuat percubaan menyo nd0l laki orang. Very goal-oriented and classy lady.””

Semoga cara yang dilakukan oleh Mizz Nina ini akan memberi contoh yang baik kepada kita semua dalam membuat perubahan diri ke arah yang lebih positif.

Menurut Wart awan dari Malaysia Gazete Syahril A. Kadir dai sangat kagum dengan sikap Mizz Nina yang merendah diri walapun berasal dari keluarga berada

Tenang je hidup dia, takdela ‘hu ru-ha ra’ macam segelintir selebriti yang dok ada ni.

Istiqamah dengan ‘perpindahannya’ tanpa perlu publisiti murahan yang ntah apa-apa.

Masa aku interview dia, aku nak pandang muka dia pun jadi se gan, ambil gambar berdua pun jen uh aku minta izin.

Betulla kata pepatah – RESPECT IS EARNED, NOT GIVEN!

Berikut pula reaksi dari netizan

Minat masa dia jadi penyanyi… dia dan anak PM kita memang ada standard tersendiri… tapi seriou sly gain respect bila dia berhijrah… sangat inspiring kisah dia & noh hujan… tapi perasan tak… bila mizz nina keluarkan apps… yang sorang lagi pun tetiba nak keluarkan apps yang hampir sama sangat… huhuuhu”

Tenang je tgk muka Miss Nina. Pandai laki dia didik. Tak de aksi garu2 dagu laki tp kita tahu mereka bahagia. Semoga Mizz Nina dan Noah dikurniakan cahaya mata, Aamin2 YRA.”

Mizz Nina Gemen tar Temu Bual Ayah Sendiri

Mizz Nina merupakan seorang selebriti yang patut dipuji kerana perubahannya yang mend adak dan terus kekal sehingga kini.

Sebelum mengambil kepu tusan berhijab, Mizz Nina dahulunya pernah berkolaborasi dengan artis-artis antarabangsa seperti Flo Rida dan Colby O’ Donis.

Mizz Nina juga mempunyai rancangan temu bualnya sendiri, ‘The Mizz Nina Show’. Apa yang menarik kali ini, wanita cantik itu berpeluang menemu bual ayahandanya sendiri, Tan Sri Datuk Azman Hashim.

Menerusi episod tersebut boleh dikatakan amat istimewa kerana Mizz Nina diberi tanggungjawab untuk menemu bual ayahandanya sendiri, mengg ali kisah-kisah silam ayahandanya yang boleh dijadikan sumber inspirasi.

Perasaan gementarnya telah diluahkan di dalam Instagram milknya dengan menulis,“The first interview I’ve ever done with my dad, I was super nervous and at the same time grateful to have him in the show. Don’t miss it tomorrow! Alhamdulilah…”

Ruangan ko men di instagram Mizz Nina juga dihujani pelbagai kom en daripada netizen, bahkan ada yang berkata, semestinya ayahnya begitu bangga mempunyai anak seperti Mizz Nina.

Tan Sri Datuk Azman Hashim merupakan figura kop0rat yang sangat berpengaruh dan disegani bukan sahaja di Malaysia, malah merentas horizon Asia. Terlalu banyak anugerah yang telah diraihnya, antaranya pada tahun 1993, ASEAN Business Forum mengangkatnya sebagai penerima anugerah “ASEAN Businessman of The Year”.

Belaiu juga bertemu jodoh dengan Tunku Arishah Tunku Maamor dan dikurniakan dua anak lelaki dan tiga anak perempuan, termasuk Mizz Nina.

Mizz Nina kini giat giat melaksanakan kerja-kerja amal bersama suaminya, Noh Hujan dan sahabat-sahabatnya.
Biodata Mizz Nina

NAMA SEBENAR: Shazrina Azman
NAMA KOMERSIAL: Mizz Nina
TARIKH LAHIR: 1 Julai 1980
USIA: 40 tahun
ASAL: Kuala Lumpur
KERJAYA: Model, pengacara, penyampai radio, penyanyi dan usahawan
PENDIDIKAN: Ijazah Pengajian Media dan Perhubungan Awam di sebuah universiti di Australia
STATUS: Bertunang dengan Noh Hujan laa.
ALBUM SOLO: What You Waiting For (2010)
ALBUM BERKUMPULAN: (Bersama Teh Tarik Crew) EP Are We Rap Stars now (1999), Album pertama, How’s The Level? (2002) dan What’s Next (2004)

Ramai Netizen menyuruh agar video lama beliau patut dipa dam.Ini kerana untuk mengelakkan kontro veri lain melan da.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa like dan share ya,semoga bermanfaat.

Sumber : newzpower

via : mimbarraudah

cikguking tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri
Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di cikguking.com

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!