Connect with us

TERKINI

[VIDEO VIRAL] Hanya Kerana Tanaman Dan Parking Kereta Jiran Berg4duh Teruk

Published

on

SHAH ALAM – Gara-gara isu tanaman dan masalah meletakkan kenderaan menyebabkan sekumpulan jiran ʙᴇʀɢᴀᴅᴜʜ dalam kejadian di sebuah taman perumahan di Seksyen 24 di sini semalam.

Kejadian yang berlaku kira-kira pukul 3 petang itu tular dalam vide0 berdurasi 4 minit 4 saat menerusi aplikasi WhatsApp

Ketua P0lis Daerah Shah Alam, Asisten K0misi0ner Baharudin Mat Taib berkata, pihaknya telah menerima dua lap0ran berkaitan isu tersebut daripada kedua-dua belah pihak.

Katanya, hasil siasatan mendapati kejadian berpunca daripada isu tanaman serta masalah meletakkan kenderaan 0leh kedua-dua jiran sehingga mencetuskan insiden pertengkaran dan pergaduhan.

“Kesemua yang terlibat telah dipanggil untuk dirakam percakapan dalam membantu siasatan.

“Kedua-dua belah pihak telah bersetuju untuk berdamai dan telah membuat penarikan semula terhadap lap0ran p0lis yang dibuat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau menambah, bagaimanapun p0lis masih meneruskan siasatan secara adil dan saksama meskipun kedua dua pihak telah menarik semula lap0ran p0lis itu.

Kes disiasat dijalankan mengikut ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 269, ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 148 dan ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 427 Kanun ᴋᴇꜱᴇᴋꜱᴀᴀɴ serta Peraturan 17 (1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ʙᴇʀᴊᴀɴɢᴋɪᴛ (PPPB) (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan ᴊᴀɴɢᴋɪᴛᴀɴ) 2021.

“Kertas siasatan akan dirujuk ke pejabat Timbalan Pendakwa Raya dalam kadar segera untuk tindakan lanjut.

“Masyarakat dinasihatkan supaya tidak mengambil sebarang tindakan secara melulu dalam apa jua situasi yang boleh menyebabkan ᴘᴇʟᴀɴɢɢᴀʀᴀɴ undang undang,” jelasnya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!