Connect with us

PENDIDIKAN

Replika Lembu Memakai Samping, S0ngkok C3tuskan Kem4rahan Rakyat

Published

on

Sejak beberapa hari lepas viral di media s0sial apabila satu p0sting yang menunjukkan dek0rasi replika lembu yang memakai kain samping serta s0ngk0k di Bulatan Jalan Air Itam di sini, menimbulkan kemrahan 0rang ramai khususnya umat Islam.

Dek0rasi Hari Raya Aidilfitri iaitu replika lembu memakai samping dan s0ngk0k di bulatan berhampiran Jalan Ayer Itam, di sini, sudah diturunkan, semalam.

Tindakan itu dilakukan segera selepas ia tular di media s0sial dan mencetuskan kemrahan 0rang ramai terutama masyarakat Muslim.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ayer Itam, J0seph Ng S00n Siang berkata, pihaknya mengambil tanggungjawab sepenuhnya berhubung isu dek0rasi dan replika berkenaan.

J0seph berkata, dia turut mem0h0n maaf kepada rakan beragama Islam khususnya mengenai kekh1lafan tercetus itu.

“Kami tidak berniat bagi menggurls sensitiviti masyarakat terutama dalam mengekalkan keharm0nian sedia terjalin dengan pelbagai kaum di Pulau Pinang.

“Umumnya setiap kali musim perayaan, saya akan meletakkan perhiasan mengikut tema perayaan di l0kasi berkenaan,” katanya menerusi kenyataan di sini, hari ini.

J0seph berkata, kel4laian dibuat tanpa sebarang niat bu.ruk berhubung hiasan sempena Syawal itu sudah menyentuh sens1tiviti rakan Muslim di situ.

“Dengan ini, sekali lagi saya ingin mem0h0n maaf dan mengambil tanggungjawab sepenuhnya di atas kej4dian ini,” katanya.

SUMBER : HARlAN METRO

Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih! LIKE PAGE FB KAMI JIMMY NETW0RK UNTUK MENDAPATKAN INF02 TERKINI DAN MENARIK

Pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum memberikan sebarang k0men anda disini. Pihak E-AKbar juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!