Connect with us

PENGETAHUAN

Siapa Yang Berani Tegur Neel0fa Ni “Rentas sana sini atas gelaran selebriti. Jangan bangkitkan kemarahan 0rang ramai,”

Published

on

Akhirnya ada yang tak tahan dengan sikap Neel0fa dan kemudian dia ditegur dengan kata-kata yang mungkin menyentuh hatinya. Tapi katanya inilah yang terbaik untuk dirinya..

Pengarah dan penerbit terkenal, Shahrulezad M0hameddin menasihati usahawan dan selebriti p0pular Neel0fa supaya merehatkan diri seketika daripada menggunakan media S0sial.

Menerusi lap0ran Harian Metr0, pengarah drama bersiri Nur itu berkata, ini kerana selebriti berusia 32 tahun itu dan suaminya, Haris Ismail sentiasa menjadi perhatian ramai buat masa ini dalam kalangan warganet.

“Saya tegur dan beri nasihat ini kerana ambil berat. Harap, dia (N3el0fa) tak ambil hati. Nasihat ini, saya tujukan juga kepada kawan artis dan selebriti lain.

“Kalau dapat rentas negeri tu, senyap-senyap sudah. Tak payah nak k0ngsi segalanya di media s0sial masing-masing. Setakat beli karpet je pun.
“Netizen bukannya suka sebab kebanyakan netizen tak dapat kelebihan yang sama macam kamu semua yang b0leh sewenang-wenangnya…
“…rentas sana sini atas gelaran selebriti. T0l0ng jangan bangkitkan kemar4han 0rang ramai,” katanya menerusi lap0ran tersebut.

Selain itu, bercakap mengenai tind4kan pasangan berkenaan yang did4kwa merentas negeri ke Nilai 3, Shahrulezad berk0ngsi pendapat peribadi bahawa Neel0fa mempunyai sikap ‘laparkan’ perhatian.

“Kadang-kadang, saya rasa Neel0fa ni memang sejenis craving (lap4rkan) perhatian sebegini. Sengaja cari masal4h. Sikit punya banyak kedai karpet di Kuala Lumpur, yang kau gigih merentas sampai ke Nilai tu, dah kenapa?

“Tu satu hal la. Cuma, kenapa memuat naik vide0 di Instagram St0ry tu dan kemudian padam. Kau tak tahu ke netizen kita ni semua sejenis ikan jerung laparkan dar4h, yang pantang k0 buat s1lap?

“Minggu lepas, kau muat nak gambar burger, lepas tu padam. 0rang kec4m, kau dengan ayat pijak semut tak mat1 cakap netizen bersangka tak baik pada kau.
“Lepas tu, buat benda sama lagi sekarang. Kau dah kenapa? Suka ek 0rang kecam c3rca macam ni? Lapar ek?,” ujarnya.

Tambah Shahrulezad, imej purdah atau niqab yang ditampilkan bekas pengacara Mel3T0P itu sepatutnya disayangi ramai dan bukan semakin dibenc1 akibat tind4kan sendiri.

Semalam, kec0h di laman Twitter apabila Neel0fa did4kwa memuat naik vide0 di InstaSt0ry memaparkan dia dan suami mengunjungi sebuah kedai karpet yang dikatakan terletak di Nilai 3, Negeri Sembilan.

Berikutan itu, netizen meluahkan rasa bengang apatah lagi pasangan tersebut pernah dik0mpuan kerana merentas negeri ke Langkawi selain melanggar pr0sedur 0perasi standard (S0P) PKPB ketika melangsungkan majlis pernikahan pada 27 Mac lalu.

Sumber: Harian Metro (Norhayati Nordin)

Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih! LIKE PAGE FB KAMI JIMMY NETW0RK UNTUK MENDAPATKAN INF02 TERKINI DAN MENARIK

Pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum memberikan sebarang k0men anda disini. Pihak E-AKbar juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!