Connect with us

TERKINI

Aliff Syukri Nak Jual Rumah Berharga RM43 Juta Sebab Mahu Beli Hotel. Ada Yang Nak Beli?

Published

on

Siapa tak kenal dengan Aliff Syukri yang merupakan salah seorang anak kepada pengasas produk kosmetik Sendayu Tinggi, Rozita binti Ibrahim. Beliau mula terlibat dalam dunia perniagaan sejak berumur tujuh tahun sewaktu tinggal bersama neneknya di Sabak Bernam.

Menurut Aliff Syukri kepada media hari ini dia nak jual Banglonya yang berharga RM43 juta. Ramai yang tertanya-tanya apakah sebab beliau nak jual rumah banglonya yang masih baru dan sangat mewah itu.

Ramai mengetahui rumah bangl0 mewah milik usahawan k0smetik, Datuk Aliff Syukri baru saja siap dibina awal tahun ini selepas mengambil masa hampir 4 tahun untuk menyiapkannya.

Bagaimanapun, baru-baru ini Aliff memberitahu dia bers3dia untuk menjual bangl0 mewahnya yang mempunyai 30 buah bilik tidur itu dengan harga RM43 juta lengkap dengan perab0t sekiranya ada yang berminat.

“Kalau ada rezeki saya memang nak jual rumah tu. kalau ada kerabat diraja ke atau menteri yang ada hati nak belilah. Rumah tersebut mempunyai lebih 42,000 kaki persegi dengan build up sekitar 40,000, nak jual sekitar RM43 juta fully furnish. Tak rugi k0rang beli. Bilik pun ada 30 buah..”

beginilah rupa bangl0 RM43 Juta Dat0 Aliff Syukri

“Bukannya menyesal, saya buat rumah ni habis jugalah dalam RM32 juta. Jadi rasanya kalau ada rezeki rumah tu terjual saya nak beli h0tel pula la,” katanya kepada Media Hiburan.

Aliff juga memberitahu, tujuan utama beliau mahu membeli sebuah h0tel adalah untuk menampung gaji dan keperluan pekerja, dalam masa yang sama b0leh menjana pendapatan lain.

“Bila sudah dikira-kira tiada untung juga sebab saya perlu langsaikan segala s0al kelengkapan yang agak banyak. Kalau ada h0tel, pekerja saya b0leh la tinggal di sana dan pada masa sama, mereka b0leh akan dapat hasilkan pendapatan lain.

“Tapi saya buat rumah tu pun bukan sebab nak jual. Cuma jika ada yang berminat dan tawarkan harga berpatutan, saya akan jual,” katanya.

Dalam perkembangan terbaru, Aliff bakal merakam album single baru di Indonesia dalam masa terdekat dan kini sibuk menjayakan sebuah pr0gram masakan.

sumbe3r: R0tikaya

Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih! LIKE PAGE FB KAMI JIMMY NETW0RK UNTUK MENDAPATKAN INF02 TERKINI DAN MENARIK

Pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum memberikan sebarang k0men anda disini. Pihak E-AKbar juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sementara itu, anda b0leh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dik0ngsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!