Connect with us

KASIH SAYANG

Neel0fa Cuba Bantu Tapi Tid4k Diterima, Ini Sebab Peniaga Burg3r T4k Mahu Terima Bantuan Neel0fa

Published

on

Seperti mana yang dik0ngsikan 0leh se0rang peniaga burger di K0ta Bharu, Kelantan ini. Dia telah dik0mpaun sebanyak 50k kerana menjual burger di depan rumah selepas jam 11 malam.

K0mpaun yang dikenakan kepada peniaga ini memang mengejutkan 0rang ramai walaupun burger yang dijual itu tidak dimakan di situ. Ianya akan dihantar ke rumah pelanggan yang telah membuat tempahan sejurus selepas dimasak.

Kisah penjual burger yang dikenakan k0mpaun sebanyak RM50k atas sebab langgar S0P walaupun berniaga di depan rumah, akui bahawa Neel0fa ada hubunginya melalui peguamnya.

Dikatakan peguam berkenaan telef0n dan mengatakan bahawa pihak Neel0fa mahu memberi bantuan melangsaikan k0mpaun berkenaan.

Ianya disahkan 0leh isteri kepada penjual burger tersebut iaitu N0rlaili.

Kata N0rlaili lagi, selain pihak Neel0fa, penceramah yang juga pelak0n iaitu Pencetus Ummah Azman turut ada call dan mahu hulurkan bantuan.

“Pihak peguam Neel0fa call petang semalam, dan beliau bertanya berkenaan jumlah k0mpaun serta cara untuk bantu selesaikannya.”

“PU Azman pula dia sendiri yang c0ntact saya, dan beliau juga menyatakan hasratnya untuk men0l0ng.”

Namun begitu, N0rlaili memberitahu dia dan suami tidak menerima sebarang sumbangan sebab masih lagi tunggu keputusan rayuan berkenaan denda berkenaan.

“Sebenarnya, memang ada ramai pihak yang mahu membantu, namun buat masa sekarang, kami tak mahu terima lagi.”

“Selagi belum dapat keputusan rayuan, sebenarnya kami pun tak pasti berapa jumlah yang kena bayar. Malah pihak KKM kata mungkin jumlah denda akan dikurangkan atau dikecualikan, jadi lebih baik tunggu terlebh dulu.”

Jelas N0rlaili kemungkinan jika dia dan keluarga tak mampu nak bayar denda, barulah pihakny akan c0ntact semula lawyer Neel0fa untuk meminta bantuan.

“Jika tidak mampu, apa salahnya kami terima pert0l0ngan tersebut. Namun jika k0mp0un menjadi RM1000 tu, insyaAllah kami b0leh bayar dengan usaha sendiri.”

Bercerita tentang perkembangan terkini perniagaan burger, N0rlali memberitahu suaminya kini dalam keadaan trauma dan langsung tak membuka kedai burger.

“Sejak kena k0mpaun Ahad lepas, kami dah tak berani nak berniaga lagi, masih terkejut dan tertekan. Buat masa ni, tiada kekuatan pada diri kami.”

Sem0ga N0rlaili dan suami tabah dengan dugaan yang menimpa ini. Harapnya semua selesai dengan baik.

sumber: newstel

Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih!.. LIKE PAGE FB KAMI JIMMY NETW0RK UNTUK MENDAPATKAN INF02 TERKINI DAN MENARIK

Pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum memberikan sebarang k0men anda disini. Pihak E-AKbar juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala k0men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!