Connect with us

KASIH SAYANG

Siapa Wanita Cantik Ini! Raih Hampir Sejuta Tontonan Buat Netizen Tertanya

Published

on

VIDEO RAKAMAN dan gambar-gambar cantik memaparkan seorang wanita bertudung, berpakaian serba putih di tepi pantai Teluk Cempedak Kuantan Pahang ternyata telah menarik perhatian ramai netizen.

Dalam tempoh beberapa hari selepas dikongsi di T.ikTok, dalam videonya, gadis yang dikenali sebagai Ashaly Abd Aziz itu menerima hampir 1 juta tontonan. Ramai yang memberi komen gadis ini umpama bidadari. Sebenarnya gadis ini hanya bergambar dan mengambil video untuk santai-santai sahaja. apabila ada komen-komen tu, saya tak rasa yang saya ni bidadari.

“Saya tidaklah seperti bidadari, Cuma jurugambar tu buat kerja dengan hebat sehingga dapat hasil macam tu,” katanya kepada peminat.

Telefon iPhone 12 Pro yang dipegang Asya dalam video itu turut menjadi bahan bualan netizen.

Dengan sikap Mesra disapa Asha, model sambilan dan ahli perniagaan itu turut menerima banyak kecaman netizen selepas video itu meraih perhatian ramai apabila dia menerima pelbagai komen negatif di media sosial mahu menunjuk-nunjuk.

“Sedangkan pada waktu itu, angin sangat kuat dan saya hanya nak cover tudung saya. Kebetulan Telefon tu memang ada di tangan saya.
katanya.

Dia juga sempat Bercerita mengenai dirinya, Asya berkata dia mula terbuka hati untuk berniqab ketika masih dia dibangku sekolah lagi.

Model sambilan itu mula berniqab sejak pertengahan tahun 2016.

LIHAT VIDEO RAKAMAN DIBAWAH INI:

Menurutnya lagi, dia mengenakan niqab sejak 2016 lagi. Ramai yang bertanya di instagram mengenai cara untuk istiqamah dalam menutup aurat. Sebenarnya sejak zaman sekolah lagi saya ada keinginan untuk berniqab.

“Masa di tingkatan empat saya dah mula berniqab. Tapi ketika pergi sekolah saya tak berniqab masa tu. Syukur, ramai bagi sokongan sebenarnya setelah saya mula berniqab.

Sebahagian komen yang ditinggalkan di T.ikTok wanita itu.

Kata Asya, dia juga banyak menghasilkan video di T.ikTok untuk memberi inspirasi dan mesej mengenai fesyen wanita muslimah.

“Mungkin pada pandangan mata sesetengah orang, kami yang berniqab ni macam makcik-makcik, tak lawa dan sebagainya Saya buat video untuk tarik perhatian wanita bagi menutup aurat. “Walaupun menutup aurat, kita masih boleh bergaya sebenarnya,” katanya lagi.

Asya memiliki lebih 275,000 pengikut di Tik.Tok.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

error: Content is protected !!